Ανδρεας Θεοδουλου Παναγή

About Ανδρεας Θεοδουλου Παναγή

Επιχειρηματίας

Reviews

User

Υπό το φως των αποκαλύψεων σε ότι γινόταν τόσα χρόνια στον συνεργατισμό συνεχίζει η εξεταστική επιτροπή που διορίσθηκε από το υπουργικό συμβούλιο τις εξετάσεις ,για να διαφανούν τα αίτια που οδήγησαν τον συνεργατισμό στο κλείσιμο.
Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εύκολα να αντιληφθεί κάποιος ότι ο συνεργατισμός ουσιαστικά φαγώθηκε εκ των έσσω και ουσιαστικά αποτελούσε το έρμαιο του κάθε οικείου επιτρόπου.
Γίναμε μάρτυρες περιπτώσεων που δόθηκαν δάν...εια σε πεθαμένους , σε ηλικιωμένους , σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Γίναμε μάρτυρες ευνοϊκών μεταχειρίσεων σε ότι αφορά τα επιτόκια καθώς και στο τρόπο λήψης και αποπληρωμής δανείων σε επιτρόπους ή και συγγενικών τους προσώπων .
Στους πλείστους όλο αυτό το πάρτι εκατομμυρίων και δανείων ήταν γνωστό.Όπως γνωστές ήταν και οι σχέσεις των διαφόρων προσώπων και φορέων ως προς τη μεταχείριση. Μια μεταχείριση η οποία μεταβαλλόταν ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και πάντα σε σχέση με το βαθμό συγγένειας η τον κομματικό χρωματισμό , σύμφωνα με μαρτυρίες που δόθηκαν προς την εξεταστική επιτροπή.
Όλα αυτά τα τραγελαφικά καταδεικνύουν την κατάντια που επικρατούσε τόσα χρόνια στο συνεργατισμό. Ταυτόχρονα καταδεικνύει και την ανοχή που υπήρχε από τους διάφορους μηχανισμούς ελέγχου και συγκεκριμένα από την κεντρική συνεργατική αλλά και από την κεντρική τράπεζα.
Είναι πλέον αποδεκτό ακόμη και στον κάθε αδαή ότι ευθύνες υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες όπως συγκεκριμένη είναι και η κατεύθυνση των ευθυνών.
Αναμένουμε λοιπόν όπως η εξεταστική επιτροπή στο τέλος των ερευνών της να καταδείξει όχι μόνο τα αίτια αλλά και τους αίτιους που οδήγησαν τον συνεργατισμό στο κλείσιμο.
Αναμένουμε επιτέλους πως οι αίτιοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και δεν θα υπάρξει καμία μορφή συγκάλυψης.
Ας αποτελέσει η τιμωρία των ενόχων η αρχή για μια χρηστή διοίκηση στη χώρα μας.
See More

User

Ξεκινά σήμερα και επίσημα η νέα σχολική χρονιά. Ευχή μας όπως κυλήσει ομαλά η νέα χρονιά και να τεθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον των μαθητών μας. Ευχή μας επίσης είναι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις εκπαιδευτικών-υπουργε ίου και να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν δυναμικά στα πόστα τους και να μπορέσουν απρόσκοπτα να εργαστούν για το συμφέρον των μαθητών και της κοινωνίας μας. Ελπίδα μας τα όποια εμπόδια κωλύουν την εκπαίδευση (στελέχωση, ειδική εκπαίδευση, εγκαταστάσεις) να υπερπηδηθούν σύντομα και να έχουμε ένα σχολείο σύγχρονο και με υψηλό επίπεδο μάθησης και επιμόρφωσης. Καλή σχολική χρονιά!

User

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε δυστυχώς με μαύρα σύννεφα, λόγω της μεγάλης αντιπαράθεσης του υπουργείου παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις προκαλώντας σύγχηση και αβεβαιότητα στους γονείς και τους μαθητές. Τα νεότερα από τις σχολικές μονάδες και απο τους εκπαιδευτικούς καλλιεργούν ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα λόγω της αποφασιστικότητας των εκπαιδευτικών οργανώσεων να φτάσουν στα άκρα και να συγκρουστούν σκληρά με τις αποφάσεις του υπουργείου. Με γνώμονα το συμφέρον ...των μαθητών και των σχολικών μονάδων κάνω έκκλιση προς τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας για να μην χρειαστεί ξανά να θρηνήσουμε νεκρό μαθητή. Επίσης το υπουργείο να ξανακαλέσει επείγον τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και με επικοδομητικό διάλογο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προστατεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και οι μαθητές να μπορούν απρόσκοπτα και με αίσθημα ασφάλειας να φοιτήσουν σε ένα όμορφο περιβάλλον. Για να έχουμε καλά αποτελέσματα πρέπει άπαντες να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου χωρις ετσιθελισμούς και να βρουν λύσεις για ένα καλύτερο σχολείο με παρών και μέλλον.
See More

User

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, Ο Κόφι Ανάν είχε βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης ενω η πολιεπίπεδη προσφορά του στη Γκάνα, στην Αφρική και στον ΟΗΕ θα παραμεινουν διαχρονικά ανεξιτελες στις μνήμες του παγκόσμιου γίγνεσθε. Ο Κόφι Ανάν θα παραμείνει στις μνήμες μας για τις προσπάθειες του για την προώθηση της ειρήνης και της διπλωματίας αλλα κυριως για τις προσπαθιες επιτευξης λυσης στο Κυπριακό πρόβλ...ημα. Το σχεδιο επιλυσης που παρουσιάσθηκε στον Κυπριακό λαό το 2004 και έφερε το όνομα του αποτελεί την κορονίδα των προσπαθιών του. Μπορεί οι Ελληνικυπριοι να εχουν απορρίψει το σχεδιο Ανάν αλλά είμαι σίγουρος ότι οι προσπάθιες του έχουν εκτιμηθεί απο το σύνολο του Κυπριακού λαού. Είτε συμφωνούσε κάποιος με την πολιτική του είτε όχι, ουδείς μπόρει να αμβισβητήσει ότι ο Κόφι Ανάν ήταν ένας αριστος διπλωμάτης παγκόσμιας κλάσης .
See More

User

Ο Σενέρ Λεβέντ όπως είχε προαναγγείλει κατέθεσε τελίκα την αγωγή σε «δικαστήριο» του ψευδοκράτους κατηγορώντας τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης Γκρίζων Λύκων και άλλων εξτρεμιστικών στοιχείων στα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η εφημερίδα του η οποία κυκλοφόρισε σήμερα είχε το τίτλο «Δώσαμε στον δικαστή τον Ταγίπ Ερντογάν» . Η προτοφανής αυτή ενέργια του Σενέρ Λεβέντ αποτελεί την κορύφωση της διαμάχης του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου με το κατοχικό καθεστός της Άγκυρας. Προσωπικα συγχαίρω τον Σενέρ Λεβέντ για το θάρρος αλλά και το σθένος του να αντιταχθεί του Σουλτάνου Ερτογάν.

User

ANHMEPA THΣ EOPTHΣ THΣ KOIMIΣEΩΣ THΣ ΠANAΓIAΣ H XAPH THΣ BOHΘHΣE ΣTHN AΠEΛEYΘEPΩΣH TΩN 2 EΛΛHNΩN ΣTPATIΩTIKΩN ΠOY BPIΣKOTAN ΓIA 167 MEPEΣ KPATOYMENOI ΣE ΦYΛAKEΣ YΨIΣTHΣ AΣΦAΛIAΣ ΣTHN TOYPKIA. TO ΣΘENOΣ KAI TO ΦPONIMA TOY EΛΛHNA ΣTPATIΩTIKOY MEΓAΛOYPΓHΣE ΓIA AKOMH MIA ΦOPA, OΠOY MΠPOΣTA ΣTIΣ KAKOYXIEΣ KAI TIΣ ΦYΛAKEΣ OI 2 ΣTPATIΩTIKOI EΔEIΞAN ΣE OΛO TO KOΣMO TI ΣHMAINEI NA ΦOPAΣ TH TIMHMENH ΣTOΛH TOY EΛΛHNIKOY ΣTPATOY. KAΛH ΛEYTEPIA ΛEBENTEΣ MAΣ. O AΠANTAXOY EΛΛHNIΣMOΣ ΣAΣ EYXAPIΣΤΕΙ.

User

MIA AΠO TIΣ MEΓAΛYTEPEΣ ΓIOPTEΣ TIΣ OPΘOΔOΞIAΣ H ΣHMEPINH. H XAPH THΣ YΠEP AΓIAΣ ΘEOTOKOY EIΘE NA ΣKEΠAΣEI OΛOYΣ MAΣ KAI NA XAPIΣEI YΓEIA KAI EYTYXIA ΣTH KAΘE MIA KAI ΣTO KAΘE ENA ΞEXΩPIΣTA. XPONIA ΠOΛΛA ΣE OΛEΣ KAI OΛOYΣ TOYΣ EOPTAZONTEΣ.

User

Σαν σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συντριβή του αεροπλάνου της Helios Airways εκείνη τη μοιραία μέρα της 14ης Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής όπου έχασαν τη ζωή τους 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος. Η μοιραία πτήση είχε αναχωρήσει απο τον αερολιμένα Λάρνακας με προορίσμο την Πράγα με ενδοιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Ελευθεύριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο εσωτερικό του μοιραίου Boeing υπήρξε απότομη αποσυμπίεση με αποτέλεσμα ο...ι επιβάτες και το πλήρωμα να χασουν τις αισθήσεις τους και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του 25 χρονου ήρωα Ανδρέα Προδρόμου, φροντιστή της πτήσης και κάτοχου πτυχίου χειρισμού αεροσκαφών, το αεροπλάνο συνετρίβει στο Γραμματικό ξεκληρίζοντας οικογένειες και βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους οικείους των θυμάτων αλλα και ολόκληρη την κοινή γνώμη στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η μέρα σήμερα πρέπει να ναι μέρα μνήμης και γι αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους άδικα λόγω τρομερών σφαλμάτων απο τους αρμόδιους και να αποτελέσει και μάθημα για αποφυγή στο μελλον τέτοιων καταστροφικών λαθών. Αιωνία τους η μνήμη.
See More

User

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου, στο πολύπαθο νησί μας , 44 χρόνια χρόνια πριν, ξεκίνησε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μετά το ναυάγιο της διάσκεψης της Γενεύης. Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις καταλαμβάνοντας την Αμμόχωστο και την Μόρφου. Ο Αττίλας 2 ολοκλήρωσε την διχοτόμηση της Κύπρου με αποτέλεσμα οι τραγικοί αριθμοί ανθρώπινων απωλειών να αυξηθεί. 200000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν τις εστίες τους , 4000 νεκροί και 1619 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός... απολογισμός της εισβολής για τους Ελληνοκύπριους. Επίσης σαν σήμερα το 1996, έπεφτε νεκρός ο Σολωμός Σολωμού απο σφαίρες παρακρατικών και στρατιωτών των τουρκικών δυνάμεων, τρεις μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του εξαδέλφου του Τάσου Ισαάκ που ξεψύχησε μετά απο τον άγριο ξυλοδαρμό του στην νεκρή ζώνη. Ο Σολωμού διέφυγε των κυανόκρανων και επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία των κατακτητών όμως οι τουρκικές δυνάμεις τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να πέσει νεκρος, Μια αποφράδα μέρα η 14η Αυγούστου, μέρα μνήμης και τιμής. Καθήκον μας να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη και να αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη Κύπρο μακρυά από τους ξένους κατακτητές και να καταστεί η Κύπρος μας, πατρίδα όλων των Κυπρίων. Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι.
See More

User

Οι όμορφες φιλίες ποτέ δεν χάνονται. Μια υπέροχη μέρα 🙂
Beautiful friendships never get lost. A wonderful day 🙂Translated

User

Τα λόγια τόσο φτωχά να περιγράψω πόσο πονάω... Ξέρω ότι κάποιοι το λένε τυπικά ότι είμαστε αδέρφια με τους Έλληνες και ίσως δεν θα νιώσουν το συναίσθημα αυτό. Εμείς όμως που είμαστε Έλληνες ποναμε..Θύμωσα σήμερα γιατί κάποιος είπε δεν αντέχω την ζέστη της Κύπρου... την ίδια ώρα που καίγονται δίπλα του συνάνθρωποι μας. Ξέρεις σε εμένα έφτασε η μυρωδιά της καμένης σάρκας των άνθρωπον.. Στα αυτιά μου ακούστηκε η φωνή της μάνας που αγκάλιασε το παιδί της και τσιριξε ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΟΥ Β...ΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ.. και τα δικά μου μάτια γυρνάνε γύρω γύρω λες και θα βρουν αγνοούμενους.. Πονάω πολύ για να βρω λέξεις συμπαράστασεις λέξεις παρηγοριάς λέξεις που να νιώσεις τι αισθάνομαι... Σειρήνες ακούστηκαν πριν λίγες μέρες για να μας θυμησουν πόσο μας πόνεσε ο Ιούλιος το 1974... Άραγε τον Ιουλίου του 2018 πόσες πενθυμες καμπάνες πρέπει να κτυπησουν για να μην ξεχάσει κανένας πόσο πονάμε;;
See More

User

AKOMH ENAΣ MAYPOΣ IOYΛHΣ. AKOMH MIA EΘNIKH TPAΓΩΔIA. H ΣKEΨH MAΣ EINAI ΣTOYΣ ΔOKIMAZOMENOYΣ AΠO TIΣ KATAΣTPOΦIKEΣ ΠYPKAΓIEΣ EΛΛHNEΣ AΔEΛΦOYΣ.

User

OI ΣEIPHNEΣ TOY ΠPΩINOY MAΣ ΘYMIΣAN TON MAYPO IOYΛH TOY 1974. OI MNHMEΣ ΓIA AKOMH MIA ΦOPA EΠIΣTPEΦOYN.
XPEOΣ KAI KAΘHKON MAΣ TO ΔEN ΞEXNΩ.
ΔEN ΞEXNΩ THN ΠPOΣΦYΓIA , TOYΣ NEKPOYΣ KAI TOYΣ AΓNOOYMENOYΣ MAΣ.

More about Ανδρεας Θεοδουλου Παναγή

Ανδρεας Θεοδουλου Παναγή is located at London, United Kingdom