Practica Socializarea

Monday: 19:00 - 22:00
Tuesday: 19:00 - 22:00
Wednesday: 19:00 - 22:00
Thursday: 19:00 - 22:00
Friday: 19:00 - 22:00
Saturday: -
Sunday: -

About Practica Socializarea

Acum e simplu - dai like si ai 4 sesiuni gratis in care practici socializarea, primesti feedback si ce poti imbunatati.

Reviews

User

Tehnici de comunicarea online Acest tip de comunicare a cunoscut o expansiune majora in ultimul timp declansand o serie de argumente in favoarea cat si impotriva lui. Unul dintre marile avantaje este acela de a ne permite o mai buna structurare a informatiilor atunci cand vrem sa trimitem un mesaj sau posibilitatea de a verifica informatiile ori de cate ori ne dorim. Cu toate acestea spre exemplu, folosirea email-ului, sms-uri, desi scutesc foarte mult timp ,nu au aceeasi efi...cienta ca o intalnire fata in fata. Specialistii in comunicare ne atrag atentia asupra faptului ca acest stil de comunicare nu are in totalitate capacitatea de a transmite implicarea emotionala reala a partenerilor de discutie, fapt care are repercursiuni in stabilirea unei relatii autentice. Pornind de la parerile pro si contra legate de eficienta ei va propunem cateva metode de inbunatatire a acestui stil de comunicare. Folositi emoticoane Studiile arata ca utilizarea acestora produce modificari la nivelul functionarii creierului,ca activeaza regiuni ale acestuia rezervate pentru decodarea expresiilor faciale reale.Utilizarea lor umanizeaza conversatia, face dialogul mai apropiat. Puneti intrebari In mediul real avem cativa indicatori ce ne aduc informatii despre nivelul de interes al partenerului de discutie.Acestia sunt indicatorii nonverbali: postura ,privire, tonalitatea vocii, pauze cu sens in conversatie, etc. Din pacate acestia nu sunt accesibili in mediul online de aceea este nevoie sa ne aratam intr-un alt mod implicarea in discutie. Cel mai facil mijloc este acela de a pune intrebari.Intentia de afla cat mai multe despre partenerul de discutie demonstreaza nivelul acestuia de interes. Primele si ultimele cuvinte sunt cele retinute dintr-un text scris Atunci cand incercam sa trimitem un mesaj incarcat de informatie merita tinuta minte aceasta lege a comunicarii scrise De aceea este util ca informatiile importante sa fie cuprinse in inceputul si finalul textului. Dati informatii despre contextul in care va afla aflati In functie de nivelul de formalitate pe care il cere discutia, incercati sa faceti referire la contextul in care va aflati(“sunt la birou…”, “sunt in parc…”) Acest tip de detalii ajuta dialogul sa se apropie de unul cat mai real, fata in fata. Folositi stilul de vorbire al partenerului de discutie Este simplu sa ne imaginam cat de imposibil ar fi un dialog , spre exemplu, intre o persoana foarte rigida si una foarte informala. De aceea adaptarea stilului de vorbire la cel al partenerului de discutie aduce apropiere si intretine conversatia.
See More

User

Empatia in comunicare Indiferent de situatie ,cu totii ne dorim ca atunci cand ne exprimam, sa fim intelesi, acceptati,sa primim raspunsuri sincere si utile. Cu toate acestea de foarte multe ori ne gasim prinsi in discutii lipsite de autenticitate in care ignoram sentimentele partenerului de discutie sau le tratam cu superficialitate. In incercarea de a crea o relatie de confort cu persoana dorita , haideti sa ne uitam peste cateva erori frcvente in comunicare si sa ne propun...em evitarea lor. -intrebari de genul” De ce?” - intreruperea brutala a celuilalt - judecata : ” esti incapabil sa vezi ce se intampla cu adevarat” - interventia cliseu : “ la ce te gandesti?” - invinovatirea - etichetarea : “ esti stupid pentru ca ai facut…” - a acorda suportul la modul general: “ totul va fi bine” - a ameninta : “ daca se mai intampla asa….” - a tutela: “ aceasta este directia buna”
See More

User

Decalogul comunicarii 1. Nu poti trai fara sa comunici. 2. A comunica presupune cunoastere de sine si stima de sine. 3. A comunica presupune constientizarea nevoilor tale si respectarea nevoilor celorlalti. 4. A comunica presupune a sti sa asculti.... 5. A comunica presupune a intelege mesajele. 6. A comunica presupune feed-back. 7. A comunica presupune a intelege procesualitatea unei relatii. 8. A comunica presupune a sti sa-ti exprimi sentimenele. 9. A comunica presupune a accepta sa existe conflicte si posibilitati pasnice de a le dezamorsa. 10. A comunica presupune a accepta ca esti parte a intregului social. Esti dornic sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare, iti doresti relatii armonioase cu cei din jurul tau ?Daca raspunsul tau este “Da”, echipa noastra de traineri te poate ajuta pe parcursul acestui proces cu tehnici si sesiuni de practica in cadrul carora vei avea ocazia sa exersezi modalitati de comunicare eficienta. Te asteptam cu drag!
See More

User

Formarea personalitatii si socializarea Contactul social intervine de la cele mai mici varste.Primul este evident, cel cu familia, mai tarziu colegi de scoala, prieteni. Dar care este utilitatea? Doar aceea de a transmite o informatie? O socializare eficienta modeleaza frumos orice personalitate.Toate valorile, principiile pe care ni le cream in viata sunt rezultat al dialogului.Conversatiile cu familia, cu grupul de prieteni, sunt modalitatile prin care ne insusim valori, n...e definim, ne conturam norme de comportament. Tot prin intermediul dialogului ne insusim norme sociale, ne formam apartenenta la grup. Un factor tot mai discutat este rolul mass media, ca agent de socializare ,important in formarea comportamenelor.Vorbim aici de ansamblul tuturor organizatiilor de genul TV, reviste, site-uri de socializare.Desi nu este de fiecare data o comunicare bidirectionala, s-a observat rolul ei major in formarea valorilor. Mijloacele de comunicare in masa, fie interactive sau nu, s-au dovedit foarte influente in formarea personaliatii, avand atat efecte pozitive cat si negative.
See More

User

Atitudini ineficiente in comunicare- a oferi solutii sau sfaturi. Este primul impuls pe care il avem atunci cand cineva trece printr-o perioada grea. Prima greseala este aceea ca ne imaginam ca exista niste solutii general valabile pentru anumite contexte.Si poate in cateva cazurile am gasi unele solutii folosite mai des, dar fiecare dintre noi suntem diferiti, avem propriile asteptari, nemultumiri si nevoia de a ne afirma prin propria noastra personaliate. De asta, daca in...cercam sa aflam detalii ale mijloacelor rezolutive pe care le alege cineva, nu vom gasi 2 absolut identice. O greseala cu atat mai mare este aceea de a propune o solutie care te-a ajutat pe tine .Pe langa faptul ca voi doi sunteti persoane diferite, cu nevoi diferite, creaza si impresia ca ii dai sfaturi plecand de la premisa ca el nu s-ar descurca. Si totusi ce altceva putem face in locul acestui mecanism atat de des intalnit dar care nu respecta in nici un fel individualitatea persoanei? Uitati de propriul narcisism si ajutati-l sa isi gaseasca singur solutia, prin intrebari care vizeaza strict dorintele si nevoile proprii ”Cum ti-ai dori sa se rezolve?” “Ce te-ai gandit sa faci?” “Esti pregatit pentru asta? Poti conta pe ajutorul meu.”
See More

User

Atitudini ineficiente in comunicare- consolari gresite Voi continua tema inceputa cu cateva zile in urma, si voi aduce in prim plan o alta atitudine ce impiedica o comunicare eficienta. Consolari gresite. Putem sa fim aproape de cel care are nevoie in foarte multe feluri.Insa,cu siguranta l-ati auzit pe urmatorul de nenumarate ori si nu i-ati banuit efectele negative. La o prima analiza pare cea mai pertinenta afirmatie :“foarte multi trec prin asta, asa e viata”.Nu pare nim...ic in neregula, si totusi sa ne gandim mai bine. “Foarte multi trec prin asta” creaza in primul rand senzatia ca interlocutorul ii bagatelizeaza durerea, ca nu il intelege , ca il trateaza cu superficialitate. Se simte neinteles intrucat el resimte dramatic contextul pe care il traieste. Pe langa aceasta se mai adauga o a doua presupozitie ….aceea ca foarte multi au trecut prin asta si s-au descurcat cu mult mai bine decat el sau ca nu s-au plans asa cum a facut-o el. In ambele cazuri se va simti neinteles si devalorizat. E foarte probabil sa simuleze o reactie aprobativa, pentru ca este o sintagma foarte des folosita , dar in mod real nu il va ajuta.
See More

User

Atitudini ineficiente in comunicare- nevoia de a norma comportamentul celuilalt Atitudinea partenerului de discutie influenteaza intr-un procent major relatia ce sa va stabili prin comunicare. Sa analizam deci ,cateva greseli frecvente care pun obstacole in formarea unui climat de comunicare sigur si autentic. Voi descrie in continuare unul dintre efectele nedorite, venit din credinta certa a superioritatii noastre in fata interlocutorului.Ce atitudini negative provoac...a aceasta autoperceptie(fie ca este reala sau falsa)? 1.Nevoia de a norma comportamentul celuilalt, de a-l judeca in functie de propriile noastre standarde.Astfel, simtindu-se devalorizat, partenerul de discutie va intretine un dialog lipsit de autenticitate, in care nu isi va recunoste adevaratele sentimente de teama de a nu fi judecat. Va povesti experiente imaginare in directia in care tu l-ai gratificat pentru a primi apreciere.In acelasi timp isi va reprima adevarata personalitate,fapt care nu poate sa duca decat la o foarte mare tensiune. Va evita astfel un al doilea dialog pentru ca nevoia oricarei persoane este aceea de a avea o relatie sincera si sigura.
See More

User

Ticurile verbale Cu totii avem niste cuvinte preferate. Cuvinte pe care le folosim frecvent, in tot felul de situatii. Ele pot fi expresii de argou, fragmente de jargon sau ceva complet diferit. Adesea, sunt cuvinte auzite la altcineva, pe care ne-am obisnuit sa le spunem des. Uneori, acestea ne atrag atentia in mod dureros, de exemplu cand ne surprindem ca folosim un astfel de cuvant si izbucnim: “AAAAAAHHH ! Trebuie sa termin odata cu << super>> asta!”. Dar mai sunt si alte... cuvinte pe care le folosim cu placere si pe care nu le observam mereu astfel. Ticurile verbale pot reprezenta, insa, si o modalitate rapida de a intra in raport cu o alta persoana. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa fiti atenti la ticurile verbale pe care le foloseste partenerul de discutie si apoi sa le folositi si voi. Incepand sa vorbiti limba sa, ii aratati ca sunteti la fel si cu siguranta veti fi intelesi, din moment ce folositi pana si aceleasi cuvinte. Permite-ti-ne sa descoperim impreuna ticurile verbale pe care le folositi si sa vorbim aceeasi limba. Va oferim patru sesiuni gratuite de practica a socializarii, in care vom identifica eventualele ticuri verbale. Tot ceea ce aveti de facut este sa intrati de luni pana vineri, intre orele 20:00 – 22:00, pe site-ul socializare.mbacoach.co.uk si sa ne salutati in fereastra de chat. Unul din trainerii nostri va va prelua.
See More

User

Comunicarea paraverbala
Fiindca tot am vorbit in articolul trecut despre procesul comunicarii si ca limbajul paraverbal reprezinta 38 %, ne-am gandit sa analizam mai in detaliu acest procentaj. Astfel, paralimbajul este utilizat in vederea modificarii si transmiterii atitudinilor si emotiilor prin folosirea unor strategii si instrumente cum ar fi: tonalitatea, volumul, ritmul, intonatia si accentul. Paralimbajul ofera personalitate comunicarii – caracteristicile distinctive... care o fac unica. Orice comunicare orala are proprietati paralingvistice influentate de atitudini (care tind sa fie exprimate intentionat) si emotiile (neintentionat). Chiar si in comunicarea scrisa gasim elemente paralingvistice, de exemplu: punctuatia, caracterele cursive, majusculele, folosirea emoticon-urilor, doar ca aici paralimbajul este limitat in comparatie cu discutiile purtate fata in fata si, asa cum probabil ati descoperit deja, acest lucru poate duce la neintelegeri. De exemplu, enuntul : “Nu am spus ca tu esti un prost” poate avea cinci intelesuri diferite, in functie de cuvantul accentuat. Nu am spus ca tu esti prost. Nu, am spus ca tu esti prost! Nu am spus ca, tu esti prost. Puteti gasi singuri celelalte doua intelesuri. Iar daca nu, trainerii nostrii iti stau la dispoztie de luni pana vineri, intre orele 19:00 – 22:00, pentru a te ajuta. Tot cea ce aveti de facut este sa intrati pe site (socializare.mbacoach.co.uk) si sa practicati arta socializarii cu unul din trainerii nostri. Primele 4 sesiuni sunt complet gratis.
See More

User

Cum comunicam? Ce comunicam? Cu cine comunicam?
Se spune ca în procesul comunicării 7% reprezintă limbajul verbal, 38 % limbajul paraverbal și 55 % reprezintă limbajul nonverbal. Astfel, am putea trage concluzia ca limbajul verbal nu este important, dar, oare așa este?
Va propunem sa faceti un experiment cu voi insiva:
... 1. faceti o lista cu 10 cuvinte, alese la intamplare 2. ganditi-va la o experienta frumoasa pe care ati avut-o intr-o vacanta. 3. povestiti-o pentru cineva sau doar pentru voi, folosind doar cuvintele din lista facuta la punctul 1.
Cat de importante sunt cuvintele? Cat de intensa, de clara, pare experienta traita fata de cea povestita? Care este impactul povestirii? Deci, cât de importante sunt cuvintele?
Acum ca ati constientizat deja cateva aspecte importante despre limbaj si comunicare sunteti cu siguranta pe drumul cel bun… Drumul il puteti face singur, sau poate ar fi mai interesant alaturi de unul din trainerii noștri care va stau la dispoziție de luni pana vineri intre 19:00 și 22:00. Tot cea ce aveti de facut este sa intrati pe site (socializare.mbacoach.co.uk) si sa practicati arta socializarii cu unul din trainerii nostri. Primele 4 sesiuni sunt complet gratis.
See More

User

Cum punem intrebari?
Fiecare dintre noi cunoaste senzatia neplacuta data de formularea unei intrebari nepotrivite.Atunci cand intrebarile noastre abia trezesc reactii, sau cand partenerul de discutie se dovedeste complet dezinteresat, este cazul sa ne intrebam daca felul in care comunicam este cel mai eficient.
Excluzand cazurile obiective cand un anumit context este defavorabil conversatiei sau partenerul de discutie nu este unul foarte prietenos, dinamizarea dialogului depi...nde de noi. Prin urmare, cum punem intrebari in asa fel incat partenerul de discutie sa se angajeze in conversatie?
Un raspuns util il primim analizand tehnica intrebarilor deschise/inchise. Acestea dau startul oricarui dialog si il pot eficientiza pe de o parte, dar folosite gresit il pot opri complet.
Ce sunt intrebarile inchise? Intrebarile care au ca singura optiune raspunsul “DA/NU”.
Sa ne imaginam o conversatie in care utilizam acest tip de intrebari:
A: Ai ajuns la timp la cursuri? B: Da A:Si, ai terminat tarziu? B: Da A:Te-ai mai intalnit cu colegii in parc, asa cum voiai? B: Nu
Intrebarile inchise dau de foarte multe ori impresia unei anchete, nu a unei conversatii placute, de aceea depinde de noi sa folosim intrebari care sa angreneze in discutie partenerul.
Ce sunt intrebarile deschise? Cat de utile ne sunt?
Sunt intrebarile care lasa partenerului de discutie raspuns liber. In felul acesta interesul tau este vazut ca autentic iar el are sansa de a se exprima complet. Sunt intrebarile care incep cu “Ce crezi despre…?” “Cum…?” “In ce fel…?” ” Ce parere ai legat de….?”. Mai mult, o data primind raspunsul la prima intrebare, putem sa ne “agatam” de anumite detalii care ne intereseaza pentru a afla mai mult.
De ex., putem intreba: “poti sa imi spui cum ai facut…?”. Si dialogul este deja realizat.
Reluand dialogul si utilizand tehnica intrebarilor deschise, putem observa cu usurinta felul in care se schimba relationarea in mod benefic.
A: Ce ai facut azi dimineata? Cum ai ajuns la cursuri? B: Destul de repede, am avut timp chiar sa mai stau cu colegii de vorba inaine de curs. A: Am vazut ca erai pe fuga. Nici nu am avut timp sa te intreb cum a fost ziua ta. B: A, da , ma grabeam putin, dar a reintrat totul in normal apoi. Am stat destul de mult la facultate, vreo 5 ore. A:Chiar destul de mult! Spuneai ca vrei sa mai ramai cu colegii in parc. Ai mai avut imp, ce ai facut? B: Nu eram deja obosit si era prea tarziu, am lasa-o pe alta data.
Pentru mai multe detalii si a practica arta socializarii, intra pe socializare.mbacoach.co.uk
Daca ne lasi un mesaj pe acesta pagina, primesti si un cod de access care iti ofera o luna de practica gratis.
See More

User

Codul pentru astazi este 95.487 - tot ceea ce aveti de facut este sa ne vizitati pe socializare.mbacoach.co.uk si sa intrati in discutie cu noi pe site (in dreapta jos aveti butonul de chat). Programul pentru sesiunile gratis este de luni pana vineri, intre 19 si 22.

User

Cand ai testat diverse tehnici de socializare si ai primit un feedback onest, insotit de recomandari clare?! Acum ai sansa sa practici arta socializarii cu o persoana reala. Mai mult, iti oferim o luna de practica gratuita. Tot ce ai de facut este sa ne lasi un mesaj pe pagina si sa ne spui ca doresti sa ne testezi pentru o luna - complet gratis!

More about Practica Socializarea

Practica Socializarea is located at havannah street, CF10 5SG Cardiff
07771866203
Monday: 19:00 - 22:00
Tuesday: 19:00 - 22:00
Wednesday: 19:00 - 22:00
Thursday: 19:00 - 22:00
Friday: 19:00 - 22:00
Saturday: -
Sunday: -
http://socializare.mbacoach.co.uk/